Marketingmoments

Mázlifaktor a Facebookon

2013. január 27. 19:22 - Marketingmoments

fb.pngA mázlifaktorról nem sok szó esik ha Facebook oldalszerkesztésről van szó, pedig bizony néha a mázlifaktor nagyon sokat tud segíteni a szerkesztőknek. Tudjuk, hogy milyen tartalmakat szeretnek a látogatók (pontosabban igyekszünk megtudni), tudjuk, hogy a képes tartalmakat sokkal jobban kedvelik, de hogy pontosan mi is legyen az a kép, azt néha nehéz eltalálni. Egy kertészet esetében egyértelműnek látszik, hogy szép kertekről, virágokról, gyógynövényekről lehet postolni. Ahhoz azonban kell egy kis szerencse, hogy tényleg nagyon kedveljék a bejegyzésünket, és ez az, amit nem tudunk előre kiszámolni. Lehet, hogy nekünk tetszik az adott fotó és másoknak már nem, vagy úgy látjuk, hogy ez akár jó lehet az oldalunkhoz, de nem várunk túl sokat tőle, és váratlanul mégis nagy népszerűségre tesz szert. Az alábbi kép most, amikor ezt a bejegyzést írom, már több mint 23 ezer lájkot gyűjtött össze.

kep_a.jpg
Új kép (1).bmpA megosztásoknak köszönhetően, minden más eszköz nélkül az oldal látogatottsága erőteljesen megnövekedett és több mint 600 új tag csatlakozott az oldalhoz. Ezt a néhány gondolatot csak azért osztottam meg, hogy az oldaladminoknak segítsek, hogy nincs pontos recept, érdemes próbálkozni, mert a bármikor találhatunk egy olyan anyagot, amivel nagyon meg tudjuk ragadni a facebookozók figyelmét, az a lényeg, hogy lehetőség szerint folyamatosan töltsünk föl tartalmat az oldalra, olyat, ami illik a profilhoz, azzal nem érdemes próbálkozni, hogy csak "lájkgyűjtő" fotókat postolunk, reménykedve a látogatottságnövekedésben, mert ha az oldal jellege nem illik az adott képhez, magát az oldalt vélhetően kevesen fogják kedvelni. Nyilván vannak jobban népszerűsíthető oldalak és kevésbé, mert egy szakmaibb jellegű oldalnál vélhetően nem lesz ugrásszerű növekedés, viszont akik csatlakoznak, ők valóban érdeklődők, de lájk-típusokról már korábban írtam itt.

Szólj hozzá!
Címkék: kép oldal Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr445046909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása