Marketingmoments

Facebook a térképen

2013. január 07. 13:32 - Marketingmoments

Amin senki sem fog meglepődni: a Facebook uralja a világot közösségi hálózatok terén. De hogy mennyire és mennyit változott ez 2009 óta, azt Vincenzo Cosenza térképein kiválóan nyomon követhetjük.

Az olasz Vincenzo Cosenza évente többször megjelenteti térképeit a közösségi hálózatokról a világon, arra a kérdésre keresve a választ, hogy melyik régióban melyik az első számú közösségi oldal.

2009-ben még 17 hálózat látható a térképen.

world-map-june-2009.jpgMár itt is erősen képviselteti magát a Facebook, de az uralma még korántsem volt olyan jelentős, mint 2012-ben.

2012 decemberében a következőképpen fest a térkép:

world-map-2012.jpg5 számottevő hálózat maradt talpon. Cosenza szerint 137 országból 127-ben áll az élen a Facebook, a dél-amerikai és az ázsiai térségek egy részét is bekebelezte. A rohamos fejlődés egyik oka a 278 millió ázsiai felhasználó csatlakozása.Az elmúlt hónapokban a Facebook átvette a hatalmat Örményországban, Kirgizisztánban, Lettországban és Vietnámban is.

A legkeményebb ellenfél a kék oldal terjeszkedésében a Vkontakte, az orosz közösségi hálózat.  Átlagban 42.000.000 napi felhasználó és 2,5 milliárd oldalletöltést naponta, az orosz ajkú lakosság körében ez a legnépszerűbb ilyen jellegű oldal. A térkép felirataiban szerepel az Odnoklassniki, ami szintén orosz nyelvű közösség, bár magán a térképen nem látszik sárga terület.

Kínában a QZone a vezető közösségi portál,  597 millió felhasználóval rendelkezik.

Vélhetően az orosz és a kínai területek nem lesznek egyhamar kék színűek, ezt sem vehetjük biztosra, de azt igen, hogy elképesztő nagyságú területet és mennyiségű embert lehetünk képesek elérni egy kellően érdekes anyaggal vagy jó ajánlattal.

Forrás: onlinemarketing.de

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr955002988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása