Marketingmoments

Tegnap a tudományban, ma a reklámokban

2013. július 24. 12:17 - Marketingmoments

Közismert tudósok, ismerjük őket még az iskolapadból, elismerjük a munkásságukat. Azt is tudjuk, hogy ismert személyeket érdemes a reklámokban alkalmazni. Több tudósból lett világszerte elterjedt reklámarc. Elsőként a Mentos reklámjai következnek, amelyek nem kevesebbet állítanak mint azt, hogy segítenek az öletek megszületésében.

einstein_m.jpgarchimedes_m.jpgnewton_m.jpgA BMW kreatív csapata országonként más-más tudósokat vetett be, sőt még Shakespeare is megjelenik egy reklámban, da Vincit magát nem ábrázolják, csak a munkáira alapoznak.

bmw1.jpgbmw2.jpgbmw3.jpg

bmw4.jpg

bmw5.jpg

A Benelli motorok is da Vinci inspirációját vetik be a reklámjukban:

benelli.jpg

Az Apple Think Different kampány pedig olyanokat vonultatott fel, mint Edison, Darwin és Einstein.

ap1.jpg

ap2.jpg
ap3.jpg

Oroszországban a Highscreen telefonok teljes reklámsorozata épített Einsteinre és néha egészen érdekes kompozíciókat állítva össze.

h1.jpg
h2.jpg

h3.jpg

Ezeket a reklámokat végignézve azon gondolkodtam el, hogy melyik híres tudóst vagy írót használhatnánk fel a magyar reklámokban. Rejtő Jenő egy hangulatos kávéház reklámjába illene: "ő is nálunk írna".  De tényleg, kinek mi jut erről eszébe? Lehet kommentelni, ötletelni, várom a javaslatokat!

Képek forrása: fresher.ru

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr175422740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pandalap 2013.09.02. 09:37:19

Ez jóó! :)
A képek megmutatják, hogy mennyire fontos a képi tartalom. És eléggé sajnálatos, hogy például a hazai webshopok nem fókuszálnak a brand megjelenítésére. Pl. itthon is van már olyan cég, aki ebben profin tud segíteni, a Brandbank. Egységes webshop termékmegjelenítés, konszolidált információ halmaz. Ezek a fontosak.
süti beállítások módosítása