Marketingmoments

Gyászjelentés után lopáskár

2013. március 13. 15:55 - Marketingmoments

ujj1.jpgNéhány hete jött az az ominózus gyászjelentés, ami meglehetősen megosztotta a szakmát is és a laikusokat is, hiszen egy halálhírrel felkelteni a figyelmet, hát finoman fogalmazva sem elegáns dolog. Gondolom az előző kis megmozdulás hibájából okulva immár új típusú levélke érkezett ma.

Tárgy: "100.000 Ft a becsületes megtalálónak" - ez jó választás, hiszen elég nagy az összeg ahhoz, hogy kattintásra bírja a címzettek egy részét.

"Tegnap ellopták a Fő utcán parkoló az autómból a laptopomat, benne rendkívül fontos üzleti, ill. bizalmas családi dokumentumokkal. Különös ismertetőjegye: Toshiba márkájú, fedőlapján "Juventus" matrica. Kérem a becsületes megtalálót, hogy ezen az e-mail címen jelentkezzen!"- felkelti az együttérzést, és ugye napi szinten találkozunk a Facebookon a lopott autók, tárgyak hirdetéseivel, amit a felhasználók szorgosan megosztanak (ez persze nem baj).

Eddig csak annyi a furcsa, hogy vajon honnét szedi a címem és hogy tud ennyi időt fektetni a károsult a levelezésbe.

Aztán megvilágosodtam, jött a remek és világújdonság termék felkínálása.

"A sors furcsa fintora, hogy ma kaptam egy ilyen levelet, talán érdemes elgondolkodni rajta, ha ilyen kütyüm lett volna, most nem kellene félnem tőle, hogy megkaparintják a titkos dokumentumaimat...
Végre van tuti megoldás számítógépe védelmére: Ujjlenyomat Scanner!"

Itt volt egy link, amit most mellőznék... 

És még mindez nem volt elég, jöttek a televíziós értékesítésnél megszokott superlativusok. "Eddig csak az FBI használt ilyet..."  jól hangzik, de nem igaz, hiszen bizonyos gyártók ezt már évekkel ezelőtt beépítették a laptopjaikba.

Nem hiszem, hogy ez a módszer sok várárlást eredményezett, hiszen abszolút véletlenszerűen, vélhetően hatalmas meddőszórással küldte ki a leveleket.

Megnéztem az oldalt, persze nem volt más elérhetőség, csak egy e-mailcím. A megjelenése is hagy némi kívánnivalót maga után, hogy csak egy példát mutassak, íme egy kép az oldalról:

kep_blog.png

A termék még az ajánlott 75% kedvezménnyel is meglehetősen drága, de garanciára utaló információt nem sikerült találnom, de a miért érdemes most rendelni rovatban a következő mondatra bukkantam:"mert az akció időtartama alatt is a hatályos jogszabályoknak megfelelően, nyugtával vagy ÁFA-s számlával küldjük a terméket"- erre csak azt tudnám mondani, örüljön az eladó, így nem bírságolja meg a NAV.
Végezetül Berényi Konrádot idézném: "Ha szar szöveget írsz, az akkor sem fog működni, ha spamnek küldöd ki, na."

Szólj hozzá!
Címkék: spam

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr115132878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása