Marketingmoments

Facebook oldal konvertálás üzleti oldallá

2012. november 13. 10:56 - Marketingmoments

facebook-tag.jpgTegnap megígértem, hogy ma leírom, hogy hogyan lehet a személyes profilként létrehozott oldalt céges oldallá konvertálni. A példában egy borászatot hozunk létre, de a lépések természetesen megegyeznek bármilyen más termékkör esetében. 

Ha a személyként létre hozott oldalból szeretnénk üzleti oldalt konvertálni akkor a következő lépéseket kell megtennünk:

Az oldal eddigi „gazdája” egy rövid üzenetben, az állapotfrissítésben jelezze az ismerősök felé, hogy megváltozik az oldal működése és az ismerősök rajongókká válnak; ez ugyan nem kötelező, de gesztusként mindenképpen javaslom, hogy jelezzük az ismerősöknek a változást

Pl: „ Kedves Barátaim, Ismerőseim!  Örömmel tájékoztatlak benneteket arról, hogy a fejlődés jegyében mától a Borászat személyes oldalból rajongói oldallá változik így az ismerősök rajongókká válnak az oldalon. Remélem, elnyeri a tetszéseteket az új oldal és velünk tartotok továbbra is. Üdvözlettel:……”

A konvertálás folyamatához be kell jelentkezni a hagyományos módon, majd be kell írni a következő linket: https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate

Erre a felületre jutunk:, ahol jelöltem, hogy a borászat esetében melyik csoportot kell kiválasztani, mivel az oldal a borokról szól, ezért "Márka vagy termék" csoportba tartozik.

1lepes.pngHa kiválasztottuk, akkor a következő lépés, hogy kiválasztjuk a termékcsoportot a legördülő menüből:

2lepes.pngAztán be kell írni az oldal kívánt nevét, és el kell fogadni a szabályzatot:

3lepes.png

Ha ez megvan már csak a „Kezdj hozzá!” gombot kell megnyomni és készen is van az oldal.

Hát ilyen egyszerűen és gyorsan meg lehet csinálni a konvertálást, hogy igénybe vehessük azokat az eszközöket és lehetőségeket, amiket az üzleti oldalak számára tartogat a Facebook.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr714904808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geza84 2013.01.07. 15:45:20

Üdv!
Más, erről a témáról szóló régebbi cikkek alatt olvastam sok negatív tapasztalatot azzal kapcsolatban, hogy a konvertálás után eltűntek az ismerősök, vagyis az új oldalnak 0 db rajongója volt. Én nagyon örülök annak, hogy ez egy viszonylag friss cikk a témában, de reagálnál erre valamit?
Tehát biztonságos ez? Nem fognak elveszni az ismerősök? Akinek elvesztek, az mit ronthatott el? Én mire figyeljek, hogy ne legyen baj?
Köszi előre is!

Marketingmoments 2013.01.07. 18:55:44

Kedves geza84,

köszönöm a kérdést. Legutóbb októberben konvertáltuk egy borászat oldalát, minden ismerős rendben megmaradt (azóta szépen meg is szaporodtak, mert cégnek oldal kell, nem személyes profil és akkor már szépen lehet gyűjteni a téma kedvelőit) persze az más kérdés, ha valaki kilép a tagok közül valamilyen oknál fogva.
Arra is van lehetőséged, bár erre a cikkben nem tértem ki, hogy a tartalmakat későbbi felhasználásra kiments, ugyanis a tartalmak sajnos elvesznek. Akár az ismerősök listája is lementhető, de nekik a konvertálás előtt jobb írni. A "Tevékenységnapló" menü alatt bármelyik részt kiválasztva (pl. fényképek)le kell görgetni az oldalt, ameddig csak lehet, és jobb klikk, "oldal mentése" opcióval szépen menthető a tartalom.
Akinél veszett el ismerős, lehet hogy nem rontott el semmit, hanem a Facebook hibázott, bizony velük is előfordul és nem valami segítőkész az ügyfélszolgálatuk (legalábbis én azt tapasztaltam, nyugodtan meg lehet cáfolni) Nekünk a fent leírt lépések váltak be, saját konvertálásból vannak a képek is kimentve.
Hogy mire figyelj? Arra, hogy Facebook mit reagál a lépéseidre konvertáláskor, ne okézz le neki mindent rögtön.
Amire még felhívnám a figyelmet, hogy az oldalak egyesítése is kockázatos lehet, ha több "személyből" csinálsz rajongói oldalt. Győződj meg róla, hogy adott néven csak Neked van oldalad.Ha bárhol a világon van még regisztrálva ilyen nevű oldal, akár 1 lájkolóval is, és annak nem Te vagy az adminja, nem fogod tudni összevonni. Tehát ha Neked keletkezik 2 db Pitypang nevű oldalad és másnak nincs ilyen, működik, de ha van egy Pitypang nevű oldal Mexikóban, akkor nincs esélyed.
Remélem tudtam segíteni :-)
süti beállítások módosítása