Marketingmoments

Ez nem Photoshop

2012. augusztus 14. 16:05 - Marketingmoments

Tóth József  Füles már akkor is nagyszerű és egyedi dolgokat alkotott, amikor még nem volt ilyen éles a verseny és ilyen fejlett a technika.Nekem azért tűnnek különösen jónak a munkái, mert látszik rajtuk, hogy valód tárgyakból készítette el az illúziót, azt amit a reklámozó el akart adni. Gyakran emlegetem Hamburger Béla tanár urat, akit még így sok év után is az első igazi szakmai tanáromnak tartok, ő mesélt először Füles (ahogy ő nevezte) munkáiról. Sajnos akkor nem volt a kezünk ügyében megfelelő technika, nem tudtuk megnézni őket, csak felidézni az emlékfoszlányokat. Részben azért, mert a tanári előadás is érzékletes volt, részben pedig azért, mert szó szerint felejthetetlen némelyik plakát, gyorsan magam elé tudtam idézni a túróból (amiről szintén kiderült, hogy hungarikumnak tekintik) készült bocifejet a kifli szarvaival.

boci.jpg

Vagy ott a sajtfigura. Ő sem attól különleges, hogy nagy varázslat kellett a figura megalkotásához, hanem az ötlet, a látásmód, a csipetnyi vidámság, amit Füles belecsempészett a képbe és ettől lett több, mint termékfotó.

sajt.jpg

És egy bájos, hálósipkás fickó, aki egy kétértelmű szlogent kapott: "Élmény az ágyban" Ami kiteljesíti a humort, az az arckifejezés, amitől tudjuk, itt valami mást jelent a szlogen, nem azt amit elsőre társítanánk hozzá.

agyban.jpg

 Csodálatos munkái, életútja: http://tothfules.blogspot.com/ 

Hát ezt a postot gyakorlatilag az elődjéhez képest át vagy megírtam, kibővítettem, de hát van az úgy költözésnél, hogy bekerül 1-2 új bútor is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr594712166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása