Marketingmoments

Retro először

2012. augusztus 07. 16:18 - Marketingmoments

Tegnap este Oliviero Toscani könyvét olvastam újra és annál a résznél hagytam abba, ami az AIDS elleni kampányról szólt. Már egy korábbi gondolatánál felmerült bennem a kérdés, hogy azokról a problémákról, amikről Toscani kampányai szóltak, illetve arról a megközelítésről mit találok majd a magyar reklámok archívumában. Keresgélni kezdtem és az AIDS témakörében a következő filmecskét találtam:

És most nézzük a Toscani által ismerté tett képet:

benetton_6.jpg

Hát igen, a semmi elrettentőt nem tartalmazó, sőt azt hiszem némileg semmitmondó szösszenet és a megrázó valóság, pedig a kép "csak" a Benetton márkát népszerűsíti,  a filmecske pedig az AIDS megelőzésére született. Túlnyomó részt erről szól a "Reklám, te mosolygó hulla" Oliviero Toscani által jegyzett könyv, ami immár másodszori olvasásra sok új gondolatot vet fel bennem, tehát biztos, hogy születik még néhány bejegyzés a könyv nyomán.

Toscani továbbra is különös figura, élvezi, hogy megdöbbentheti az embereket. Már várom a következő ötletét.

Szólj hozzá!
Címkék: video AIDS Toscani

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr824700330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása