Marketingmoments

Segít naprakésznek lenni: Google Alerts

2013. április 10. 11:25 - Marketingmoments

survey-google-alerts.jpegAnnyi minden jelenik meg nap mint nap a világhálón, hogy képtelenség követni, de biztosan mindenkinek vannak olyan témái, amelyek vagy a munkája vagy a hobbija miatt fontosak. Ha vállalkozásunk van, akkor különösen érdemes nyomon követni az újdonságokat, a profilunkhoz közel álló híreket, tudni kell mi a helyzet a piacunkon, merre tart a divat. Erre szeretnék most egy eszközt ajánlani, a Google Alerts-et. Ez nem egy új fejlesztés, de úgy tapasztalom, hogy kevesen ismerik és még kevesebben használják pedig időt takaríthatunk meg vele.

Az Alerts-ben lehetőségünk van kiválasztani a számunkra érdekes kulcsszavakon kívül, hogy milyen jellegű tartalmakat figyeljen, milyen gyakran küldjön értesítőt, mennyire pontosan célozzon (én minden találatot szoktam kérni) és persze megadhatjuk, hogy milyen címre küldje. A kulcsszavakat próbáljuk meg úgy megválasztani, hogy ne dőljenek ránk fölösleges információk, mert akkor nem lesz türelmünk őket végigmazsolázni és egy fél lépéssel sem vagyunk előrébb. Érdemes próbálgatni kicsit, hogy melyik szó mennyire hoz sok találatot. Amikor a "Keresési lekérdezés" mezőbe beírjuk a kulcsszavunkat, akkor a jobb oldalon mutatja pillanatnyilag elérhető találatokat. A Google Alerts-el Facebook oldal adminisztrátoraként is nagyon hasznos híreket gyűjthetünk össze. Nekem egy kicsit az hiányzik, hogy a témához kapcsolódó képanyagokat is behozza, de csak a videókat tudja figyelni, de ettől kényelmesebb és praktikusabb módszert még nem találtam a témafigyelésre.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr245214850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása