Marketingmoments

Mark Twain, aki erényt kovácsolt a hibából

2016. október 06. 15:21 - Marketingmoments

twain_mark.jpgA reklámokat sokan utálják, de sajnos nélküle egy vállalkozó sem számíthat áttörő sikerre. Így volt ez már századokkal ezelőtt is. Az alábbi kis történet is erről szól.

Mark Twain (1835-1910), a neves amerikai író pályafutása elején egy folyóirat szerkesztője volt. Történt egy napon, hogy a szerkesztőségbe fura levél érkezett, Mark Twain címzéssel. A feladó egy távoli kisvárosban élő kereskedő volt, aki soraiban
 kifejtette, hogy a Mark Twain által szerkesztett lapban - amelynek lelkes olvasója volt - egy alkalommal egy pókot fedezett fel. A levélben feltette a kérdést a szerkesztőnek, hogy a lapok között talált pók vajon ezúttal szerencsét vagy szerencsétlenséget jelent? Mark Twain a másnap megjelenő lap szerkesztői rovatában megadta a választ: „Kisvárosi kereskedőnek: az újság lapjai között pókot találni sem jót, sem szerencsétlenséget nem jelent. A kérdéses pók azért tekintete át a lapot, hogy megkeresse, vajon melyik kereskedő nem hirdet a lapunk hasábjain, aztán odamenjen, és annak a kereskedőnek az ajtajára szőjön halót magának, mert biztos, hogy egész életében senki nem fogja nyugalmát megzavarni”

Forrás:  Végvári László: Híres emberek, érdekes történetek Vagabund Kiadó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr7211775069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása