Marketingmoments

Facebook oldal egészen kicsi cégeknek

2016. február 18. 18:06 - Marketingmoments

muhely.jpgLehet, hogy a marketingesek egy része meg fog kövezni azokért a gondolatokért, amiket most leírok,  de nem baj. A vélemény szabad.
Szóval a jó Facebook oldalnak van egy titka szerintem, a szeretet. Különösen igaz ez a kézműves kis vállalkozásokra, apró családi manufaktúrákra.
A követőinkre ne potenciális pénzforrásként tekintsünk, hanem mindenekelőtt az embert lássuk, tiszteljük és szeressük. Lehet, hogy furcsa gondolat, de könnyebb úgy gondoznunk az oldalt - szándékosan használom a gondozás szót - hogy  arra gondolunk első sorban, hogy tetszeni fog-e a tartalom és okoz-e valamiféle örömöt. Például a kép gyönyörködteti a szemet, az idézet megérinti a lelket. Persze nem kell csak ilyen dolgokat posztolni, nem kell "nyálasnak" lennie az oldalnak, létezik arany középút.
foto.jpgAzt hiszem egy hangulatos, érezhetően szeretettel készült oldal sokkal jobban vonzza a látogatót.
A kisvállalkozások esetében nem feltétlenül az akció ad el, hanem az egyediség, az, hogy valami személyre szólóbbat tudunk adni, a vásárló akár közvetlenül a termék készítőjétől kérdezhet.
Megoszthatunk a termékeken kívül műhelypillanatokat, kérdezhetünk a követőinktől az új ötleteink kapcsán.
Ja és a játék.  Az emberi természetből adódóan szeret játszani és szeret nyerni. Érdemes játékot hirdetni, de körültekintően. Erről majd egy következő bejegyzésben részletesebben is írok, mert külön bejegyzést igényel.

Képek: pinterest.com

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebookon is: Marketingmoments

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr548400824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása