Marketingmoments

A végrehajtó

2013. július 17. 12:51 - Marketingmoments

Criminal-Justice.jpgEgyre idegborzolóbb spameket készítenek a mindenre elszánt értékesítők. Nekem legutóbb Nagy Dénes végrehajtótól jött a következő tárgyú levél: "Utolsó fizetési felszólítás - Iktatószám: V.8754/2013/67".

Első pillantásra az emberen végigfut a gondolat, hogy Úristen, mit felejtettem el befizetni, vagy már megint valami jogtalan követelést akarnak behajtani rajtam (ilyenre is volt már példa). Aztán rájövök, hogy az ilyen felszólítások minimum ajánlott levélként érkeznek. 

Rákattintottam, megnéztem, hát egy akciós hitelt próbáltak ezzel a remek spammel eladni. Állításuk szerint "A piacvezető bankok ajánlataiból találjuk meg Önnek a legkedvezőbb működő hitel megoldást. Munkatársunk 24 órán belül megkeresi Önt. Ne habozzon, kalkuláljon MOST és töltse ki a kalkulátorunkat!" Többet nem szeretnék idézni az oldalról.

Ingyen valószínűleg ők sem dolgoznak, akkor nem spammelnék tele postaládákat. Valahogy olyan érzésem volt, hogy felháborítóan jól játszanak a emberek félelmein. Félünk a végrehajtótól, félünk a csődtől, egyre csak azt hallani, hogy hány ingatlan vesz el bank. Hogy ez mennyire etikus, az már más kérdés.

Örülök a kreativitásnak a hirdetésekben, azzal is tisztában vagyok, hogy ha nem valami különös a tárgy vagy a feladó, az ilyen levelek nagy százalékban landolnak a kukában. De talán azon is gondolkodniuk kellene a halálos baleset, autófeltörés, végrehajtó és más hasonló morbid spamek kiagyalóinak, hogy jó eséllyel ellenérzést váltanak ki maguk iránt. Bár azt is el kell ismernem, hogy a negatív reklám is reklám, hiszen beszélünk róluk, ismerőseim osztják meg felháborodva a Facebookon, hogy már megint milyen borzongató spam érkezett hozzájuk.

Szólj hozzá!
Címkék: spam morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr45407163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása