Marketingmoments

Osztályelső

2013. április 07. 22:32 - Marketingmoments

kabos.jpgKabos Gyula (1888-1941), a magyar Chaplin, a legtragikusabb magyar komikus, mint ember is félénk, félszeg, gyanakvó, fukar és ravasz nyárspolgár volt. Ebből a kincsesbányából merített művészi alakításaihoz. Ő volt az elesett kispolgár ötletgazdag megformálója. 45 filmben játszott.
Kabos örökké elégedetlen volt fia tanulmányi eredményeivel:
- Nem tanul, az utolsók között van az osztályban, a végén megbukik - hajtogatta unos-untalan.
A gyerek az anyuka segítségét is igénybe véve megemberelte magát és év végén boldogan lobogtatta kitűnő bizonyítványát.
- Apa, osztályelső lettem!
Kabosné diadalmas arccal állt a gyerek mellett és megdöbbenten látta, hogy férje arca elkomorodik.
- Mi van veled? - kérdezte az asszony -, ezzel sem vagy megelégedve?
Kabos vakargatta orrát, mint a színpadon, mikor valami nem tetszett neki. Aztán fanyalogva megszólalt:
- Szép kis osztály lehet az, fiam, ahol te vagy az első.

És a vállalkozásod hol lenne osztályelső? Minden piacon csak egy lehet az első, a legjobb. Sokan írtak már a témáról, de még mindig azt látom, hogy egy a sok közül, tucatáru sok cég, pedig tudna olyat, amiben ő az első, a legjobb, persze nem úgy kell hozzáállni, ahogy Kabos Gyula a fiához....

Miben tudunk mások lenni? Olyan területen tudunk tanácsot adni, ahol előttünk  még nem jártak mások? Vagy olyan háttértudással bírunk? Tud valamit a termék, amitől jobb lesz a vevőnek? A Geox például egy garázsvállalkozásból lett nemzetközi cég, mert csak ők mondhatják el magukról, hogy "lélegző" cipőt gyártanak, és vevőnek ettől jobb lesz, komfortosabban érzi majd magát a lába. Nem kell nagy csodákra gondolni, egy apróság is sok vevőt vonzhat, például az ominózus házhoszállítás. A házhozszállitás vagy drága, vagy sokáig tart, vagy mindkettő. Van még kihasználható piaci helyzet, csak meg kell találni.

Szólj hozzá!
Címkék: első Kabos Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr645164904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása