Marketingmoments

Közösségi média: adatok, tények

2013. március 20. 11:51 - Marketingmoments

A divatos közösségi médiákat összefoglaló infógrafikát találtam a minap. Mivel nem hazai forrásból származik, ezért nem tükrözik pontosan a mai magyar jellemzőket, de remek iránymutatással tud szolgálni ahhoz, hogy hol keressük a célcsoportunkat.

A nők 71%-a van jelen valamilyen közösségi hálón, míg a férfiak közül csak 62%. A felhasználók 40%-a mobilról is használja a közösségi oldalakat.

A megoszlás érdekes, és ha nem is pontosan ilyen számokkal, de nagyságrendileg hasonló Magyarországon is. A vezető helyen egyértelműen még mindig a Facebook van, 67%-al. A vezető szereplő és a többi oldal között jelentős szakadék van. A következő a Twitter 16%-al, aztán a Pinterest 15%-al, Instagram 13%-ot ért el, a Tumblr csupán 6%-nál tart. Ez utóbbi információ azért érdekes, mert azt jósolják, hogy a tinik körében a Tumblr veszi majd át a vezetést.

Kiemelném még a kor szerinti megoszlást.

18-19 évesek 83%

30-49 évesek 77%

50-64 évesek 52%

65 fölöttiek 32%

Az első két adaton gondolom senki sem csodálkozik, ami miatt kitértem erre, annak az az oka, hogy az 50 fölöttiek is jelen vannak a közösségi életben, a közösségi hálózatokban, érdemes olyan termékkel, szolgáltatással is igénybe venni a közösségi oldalak reklámlehetőségét, amelyek 50 fölöttieknek szólnak.

Update: egy hozzászólás alapján kiegészítem a bejegyzést egy újabb adattáblával, amit  ITT lehet megnézni, és újabb adatokat megtudni a közösségi oldalakról. A hiányzó adatot, a 19-30 éves korosztály közösségi oldalhasználati arányát nem sikerült kideríteni pontosan, de ebben az életkorban a talált adatok alapján elmondható, hogy elkezd csökkenni a felhasználás.

Aki szeretne számokat látni (forrása a Careerify), akkor ITT, lehet találni egy táblázatot.

A többi most még kevéssé elterjedt oldalról is közöl érdekes tényeket az infógrafika, érdemes átböngészni.

ikonograf.jpg

Forrás: unstoppableprofits.com

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmoments.blog.hu/api/trackback/id/tr385149927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.03.21. 01:13:49

Az a legérdekesebb, hogy 20-tól 29 éves korig senki nem használ semmit.

Marketingmoments 2013.03.21. 10:35:33

Köszönöm az észrevételt, bővítettem a cikket 2 újabb adattáblával.
süti beállítások módosítása